Spartips

Menskopp och tygbindor – ekonomiska mensskydd

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lapland Eco Store

Metro gjorde 2015 en uträkning hur mycket pengar det kan kosta att vara menstruerande kvinna. Totalkostnaden per år var över 7000kr. Men då ingick både blåskatarr och svamp, samt att man köpte graviditetstest trots att man redan betalade för p-piller.

Oavsett uträkning så gjorde Metro en poäng i att det under årens lopp kostar ganska så mycket pengar med alla utgifter för kvinnor. Här finns bra, plånboks- och miljövänliga alternativ. Om du vill spara pengar (och vem vill inte det!).

Menskoppar i silikon och bindor i tyg från ImseVimse! Båda skydden finns i olika storlekar. Tybindorna finns även i olika utseenden, färger och för olika trosmodeller.

Hur tvättar man tygbindor?

Svar: Du tvättar dina tygbindor i tvättmaskin 60 grader med ditt vanliga tvättmedel. Om man vill kan man lägga dem i kallt vatten med lite salt i direkt efter användning för att minimera risken för fläckar. Man ska inte använda sköljmedel.

Tvätta dem också en gång före första användning. (Följ alltid tillverkarens råd)

Hur använder man en menskopp?

Se gärna en videon nedan från Mooncup för mer information.

Läs om mer tips hur du kan minska dina utgifter på Minska räkningarna eller följ mina rea- och spartips här på Blackfridayeveryday.se Är du gravid? Missa in sidan Gratis saker till gravida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *