Frugal living

Frugal living, tips som spar pengar

Jag har intresserat mig för frugal living i några år. Jag visste att det hette just så, i bara några månader. Jag snubblade över orden frugal living i höstas och kände genast en samhörighet. Det här är ju jag!

När jag kollar på budgeten för hur man kan spara pengar slogs jag av att man kan göra det genom att leva mer frugal. Här kommer några tips hur du kombinerar frugal living och spara pengar:

10 tips som spar pengar genom att leva frugally

  1. Använd kuponger, rabattkoder och reor smart. Köp det du behöver och se till att maximera sparandet genom kloka beslut. Fundera över pris och hållbarhet, även om rean gör shoppingen billigare.
  2. Planera måltiderna innan du handlar. Se över vad du har i kyl, frys, kryddskåp osv. Vad behöver du? Vilka rätter vill du äta de närmaste dagarna. Vad behöver du då för att få en näringsrik måltid?
  3. Ät mindre kött. Snällt mot miljön, snällt mot ekonomin. Ett förslag kan vara en dag i veckan som är vegetarisk.
  4. Fundera över måltiderna i förväg. Att börja laga mat när man redan är hungrig gör ofta att man stressar fram något som går snabbt att laga. Slow cooker och croc pot skulle kanske kunna vara ett förslag.
  5. Laga mat från grunden. Hemmagjord saft, sylt, marmelad osv smakar bäst. Om man har tid och intresse att tillverka detta.
  6. Skippa medlemskort på gymmet. – Om du inte använder det tillräckligt ofta för att motivera det.
  7. Köp inte en dyr kaffekopp. Ta med termos, eller drick kaffe hemma.
  8. Köp gärna kläder på second hand. Tradera, eller kanske Sellpy. Många dumpar kläder till låga priser för att storleken inte blev helt okej och kvittot är borta. Julklappar som inte gick hem, kläder som är urvuxna osv.
  9. Gå inte i affärer när du inte ska ha något. Risken är stor att du köper något. Butiker är designade för att göra dig shoppingsugen.
  10. Odla egna grönsaker. Jag har tidigare skrivit om en sorts tomat som funkar att odla i en kruka i fönstret.

Läs gärna min sida om 100 spartips!

frugal living

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *