Enkelt att investera med Lysa

Inlägget innehåller reklam genom en tips-länk till Lysa

*Jag är själv innehavare av ett Lysa-konto och skriver amatörmässigt utifrån egna erfarenheter.

Om du vill komma igång och investera i fonder, men saknar intresset för fonder, riskspridning och fondavgifter så kan Lysa vara lösningen. Jag har ett konto där, inte för att jag är ointresserad, men för att jag vill se vad som lyckas bäst. Kontot där jag själv väljer aktier och fonder eller Lysa (2018 vann Lysa).

Vad är Lysa?

Lysa är ett konto som investerar pengarna du sätter in. Avgiften är låg och riskerna sprids globalt och inom många branscher. Hur mycket risk du vill ta avgör du själv i balansen mellan räntor och aktier.

Vad är hög risk?

Hög risk = möjligheter att kontot ökar mer i värde, men också risker att kontot minskar mer i värde. Vill man ha en hög risk väljer man att investera i aktiefonder. Aktiefonder har historiskt sett gått bra om man varit långsiktig genom uppgångar och fall. Men historisk uppgång lovar ingenting för framtiden. Börsen kan lika gärna gå ner under ett eller flera år framöver. Vem vet.

Vad är låg risk?

Låg risk = kontot kommer inte att öka så mycket i värde, men inte heller sjunka så mycket. I bästa fall har du, på lång sikt, ändå en ränta som är bättre än bankens. Den som vill investera med låg risk väljer räntefonder. Även räntefonder kan dock gå ner.

Lysa investerar automatiskt utifrån din risknivå

När du startar ett konto får du svara på några frågor som analyserar din riskvilja. Du får därefter ett förslag på en procentuell fördelning mellan aktie- och räntefonder. Är du inte nöjd med denna uppskattning kan du själv justera fördelningen.

Spara pengar till ditt Lysa-konto månadsvis och resten sköter sig självt. Lysa kommer se till att du har den fördelning av aktiefonder och räntor som du bestämt dig för att ha.

Behöver du pengarna snart rekommenderas inte aktiefonder, utan ett vanligt sparkonto. Men kan du avvara pengarna många år framöver och vill bygga upp ett sparande (till exempel pensionssparande eller barnsparande) kanske du skulle vilja titta på detta som alternativ.

Till Lysa – Om du vill skapa ett Lysa-konto via denna länk får både du och jag upp till 20% rabatt på Lysas avgift i tre månader.

Obs! Vill du hellre spara kortsiktigt till en dröm kanske appen Dreams kan vara något för dig? Läs gärna mitt inlägg om Dreams.

OBS! Innehållet på blackfridayeveryday.se är inte att betrakta som finansiell rådgivning! Jag tar inget ansvar för eventuella kostnader & värdeminskningar. Kom alltid ihåg att med investeringar följer en risk för att värdet både kan gå upp och gå ner. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *