Hur hittar man billiga resor?

Hur gör man för att hitta billiga resor? Det är lätt att beställa resor på olika chartersiter. Man väljer resmål, hotell, datum, flygmat, försäkringar osv. Några klick senare landar man på slutpriset som motsvarar en bättre begagnad bil. Här följer några välkända – men värda-att-nämna – tips om hur man hittar billiga resor.

  1. Res inte på loven om du inte måste. Har du några barn i skolåldern så kanske man inte måste resa på loven. Att resa vecka en vecka eller två in på höstterminen är betydligt billigare än att resa i slutet av sommarlovet, osv. Är du flexibel med din resa så testa många olika datum. Det kan skilja riktigt många tusenlappar.
  2. Testa olika webbläsare, eller välja att surfa privat. Vissa flygbolag har cookies och ser om det är någon sorts resa du är benägen att vilja boka. De kan anpassa priset efter detta. Men ser det ut som om du surfar in på sidan för första gången kanske priset är lägre. Värt att testa. Man kan också slå på sin webbläsare att surfa privat, också kallat inkognito-läget.
  3. Boka flyg och hotell var för sig och inte tillsammans.
  4. Två enkelresor kan vara billigare än en tur och retur-biljett.
  5. Vill du resa charter så kolla in arrangörens sista minuten-resor. Ibland finns även att man enbart bokar flygstol för riktigt billigt pris.
  6. Boka tidigt – Vill du inte boka en sista minuten-resa kan det istället vara värt att boka en resa riktigt tidigt, innan konkurrensen om just denna resa hunnit bli så stor.
  7. Håll utkik efter rabatter och erbjudanden – Black friday, mellandagsrea m.m. Inte sällan finns bra erbjudanden att boka billiga resor. Se till att följa det resebolag du önskar resa med på Facebook, prenumerera på nyhetsbrev eller spana in deras sida för att ha koll på aktuella erbjudanden.

Hur du flyger gratis

Gratis flygresor kan man spara ihop till med Norwegian kreditkort. Jag vet många som är ekonomiska genom att spara ihop till gratis flygresor med detta kort.

När du använder Norwegians kreditkort så samlar du poäng. Poäng som senare kan lösas in mot flygresor! Med kortet ingår gratis reseförsäkring och avbeställningsskydd. Det är heller inga avgifter på varuköp, varken i Sverige eller utomlands.

Angående krediten så har man – i skrivande stund – upp till 100.000kr i kredit, varav upp till 45 dagar är räntefri.

Hur kan man göra billiga resor utan att flyga?

En bilresa är ofta – men inte alltid – billigare än en flygresa. Visst tar det längre tid, men å andra sidan får man se så mycket mer på vägen till resmålet. Boka campingstugor, hotell eller Bed & Breakfast längs vägen. Gärna i god tid om du ska till någon populär plats med många turister. Reser du längs mer ödsliga vägar kan du vara mer flexibel. Har du ett tält med dig kan du komma riktigt billigt undan. Campingar har dessutom nästan alltid utrymme för en extra tältplats.

Än billigare än att resa med bil är det att resa med motorcykel. Då får du även ut mer intryck av resan. Dofterna, vinden och vädret gör dig ett med naturen. (Yes, det är med motorcykeln jag helst semestrar).

Cykla är ett grönt alternativ. Men med min kondition känns det som om vi då skulle semestra på andra sidan sjön, och jag önskar familjen ett luftombyte lite längre bort än så. Men jag är grymt imponerad av alla som semestrar på cykel!

Hur gör man en miljövänligare flygsemester?

Ska du flyga? Du måste kanske inte flyga lika långt. Medelhavet istället för Thailand. Franska rivieran istället för Florida, osv. Om du flyger finns också möjlighet att i bästa mån klimatkompensera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *