Hallon eller Vimla?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för nedan nämnda företag Hallon och Vimla

Har du hört talas om Hallon eller Vimla? När man vill ge spartips kan man nästan inte undvika att tala om mobilabonnemang. Tillhör du en av dom som betalar många hundralappar varje månad för din mobil, utan att riktigt veta om det egentligen behövs? Använder du all den surf du betalar för?

Försäljare vill gärna erbjuda dig deras dyraste abonnemang. För visst, jag håller med, de är verkligen oftast jättebra! Men, en säljare kommer sällan säga åt dig att aldrig betala för mer än du behöver. Så det säger jag istället.

Titta gärna på ditt eget mobilabonnemang du har idag och jämför med dessa två jag nu kommer att presentera: Hallon och Vimla.

Uppgifterna nedan kontrollerades senast 11 januari 2019. Jag reserverar mig för ändringar.

Rad med hallon

Hallon

Billigast abonnemanget hos Hallon:

 • Pris: 49kr / månaden i tre månader. Därefter 99 kr / månaden.
 • 4 GB surf varje månad
 • Fria samtal och SMS
 • Oanvänd surf sparas till dig (upp till 100 GB)
 • Ingen bindningstid
 • Ingen uppsägningstid

Är du under 18 år eller över 55 år? Då kryssar du i den rutan och erbjudandet förbättras ytterligare.

 • 49 kr / månaden i sex månader. Därefter 99 kr / månaden.
 • 6 GB surf varje månad
 • Fria samtal och SMS
 • Oanvänd surf sparas till dig (upp till 100 GB)
 • Ingen bindningstid
 • Ingen uppsägningstid

Hallon ägs av en systeroperatör till välkända mobilabonnemangsföretaget 3.

Räkningarna betala enklast genom att pengarna dras från bankkortet var månad. Men det går också att betala via autogiro.

Om du vill välja hallon så kan du klicka här! Läs gärna mer på sidan. Det billigaste abonnemanget hittar du på sidan Mobiltelefoni.

Rad med björnbär, alternativ till hallon

Vimla

Billigaste abonnemanget hos Vimla:

 • Upp till 50kr / månaden i tre månader. Därefter upp till 100kr / månaden* (Men priserna blir i verkligheten enkelt lägre än så. Använd länk nedan för 40kr respektive 90kr /månaden).
 • Fria samtal och SMS
 • 2 GB surf varje månad (20 GB extra mobilsurf ingår vid start)
 • Oanvänd surf sparas till dig i 12 månader
 • Ingen bindningstid
 • Ingen uppsägningstid

Är du under 18 år? Student? Eller för 55 år? Då kryssar du i den rutan och får bättre surf. Exempelvis istället för 2 GB surf / månad så får du 6 GB surf / månad.

Vimla grundades av mobilnätsjätten Telenor år 2014.

*Bli tipsad för billigare pris

Jag skrev ovan att priset är upp till 50kr respektive 100kr i månaden och att det var enkelt att få det billigare. Här är anledningen: Använd en tipsalänk!

Om du registrerar ditt abonnemang hos Vimla genom en tipsningslänk så sänks dina månadskostnader med 10kr. Så att du nu betalar 40kr i månaden de första 3 månaderna och därefter 90kr i månaden. Det billigare priset består så länge ni båda använder Vimla.

När du är medlem på Vimla får du din egen tipsningslänk. Genom att dela den kan du sänka din kostnad ännu mer. För varje person som skapar och innehar ett abonnemang hos Vimla, via din länk, så sänks din (och hens) månadskostnad med ytterligare 10kr i månaden.

Du kan med andra ord få ett mobilabonnemang helt gratis! Dvs om du lyckats tipsa tillräckligt många.

Känner du någon som har Vimla kommer den personen gladeligen att ge dig sin tipsa-länk. Om du inte gör det så skulle jag bli oerhört glad om du vill använda min:

Tipsa-länk till Vimla

Om du inte tror att du kommer behålla abonnemanget mer än några månader kanske du istället vill nyttja erbjudandet som finns på Refunder. Refunder erbjuder nu 100 kr i återbäring till dig som köper ett abonnemang hos Vimla. Du kan dock inte kombinera återbäringen med den initiala tipsa-länkens erbjudande. Så välj det alternativ där du spar mest pengar.

Till min sida om aktuella erbjudanden hos Refunder och om andra återbäringssajter.

Hallon björnbär

Hur kan priserna vara så mycket billigare?

Svar: Begränsad kundtjänst. Alternativen passar bäst dig som tycker om att klara dig själv med hjälp av hemsidor. Inte lika mycket dig som tycker om att prata med försäljare och kundtjänst.

Sammanfattning

I nästan alla kategorier ser Hallon ut att vara överlägsen Vimla. Alla utom en: Prismöjligheten. Med Vimlas tipsningssystem kan man få ett betydligt billigare (eller till och med gratis) mobilabonnemang.

Även om du inte vill eller orkar tipsa andra med din länk, så kan du bara genom att använda min ovan (eller någon annans) få ner ordinarie kostnaden till 90kr / månaden, jämfört med Hallons 99kr / månaden.

Både Hallon och Vimla är bra prisvärda alternativ. Kanske bör du välja det med vilket nät som fungerar bäst där du bor? Vet du med dig att 3 brukar fungera bra så kanske du ska välja Hallon. Fungerar Telenors nät bättre kanske du borde välja Vimla?

Är du van att koppla upp mobilen på ett wifi så kommer troligtvis inte den lägre surfmängden att utgöra något problem. Men surfar du mycket utanför trådlösa nät kanske du behöver ett lite dyrare abonnemang. Testa gärna, det går alltid att byta igen. Att byta abonnemang inom samma företag gör man med några enkla klick.

Att byta mellan dessa båda abonnemang tar några dagar, men det går det också.