Appen Dreams

*Dreams har inte på något vis sponsrat detta inlägg

Det finns en app jag använder som heter Dreams. Det är en app som uppmuntrar dig att spara till dina drömmar. Jag hade önskat att min huvudbank hade haft en sådan app, men det har dom inte. Appen Dreams ägs istället av Ålandsbanken.

Dreams får dig att välja bort onödiga köp

När du står där i valet och kvalet om du ska köpa den där grejen eller inte så gör kanske appen Dreams som mest nytta. För att istället för att lägga 350kr på en tröja du inte vet om du behöver, så kan du smidigt spara pengarna istället. Spara dom till något som verkligen betyder något för dig. Du kan helt sonika i butiken välja att inte köpa tröjan. Ta upp mobilen och trycka några gånger, och lägga summan på att komma 350kr närmre din dröm. Kanske drömmen att resa till New York eller att köpa en systemkamera – eller vilken dröm du än kan ha.

Att spara är enkelt och roligt i Dreams, och man följer lätt hur man närmar sig sitt efterlängtade mål.

Spara ensam eller tillsammans

Man kan ha en eller flera drömmar i Dreams. Man kan till och med dela drömmarna med någon, och spara tillsammans. Var och en sparar på sitt eget konto, så det är ingen risk att kompisen sticker med alla pengarna.

Hur funkar Dreams?

Det Dreams gör är att öppna ett ISK (investeringssparkonto) hos Ålandsbanken. Man kan välja om man vill att pengarna ska sparas med en minimal ränta (visst är räntan i underkant, men det finns åtminstone en ränta – vilket är mer än det finns hos min huvudbank).

Man kan också välja att låta pengarna sparas i Dreamsfonden. Dreamsfonden är en blandfond som blandar aktier med räntor. Kritiken mot Dreamsfonden är att fondavgiften är lite hög i jämförelse med många andra globalfonder. Det finns alltid en risk med fonder, att de kan minska i värde. Det känns alltid tråkigt att betala en lite högre fondavgift på en fond som dessutom går ner. Vill man spara i fonder kan det vara bra att vara långsiktig. För kortare investeringar kanske den låga räntan är ett bättre alternativ.

Sparhacks!

Mitt bästa sparhack med appen Dreams är att jag spar pengar utan att jag märker det. Jag har lagt in några triggers som spar pengar utan att jag behöver göra något. Triggern ”Tjuven” till exempel som drar pengar från kontot varje vecka. En liten slumpmässig summa mellan 10kr och 200kr.

Det finns gott om triggers och autospar att välja på. Man kan också spara manuellt exempelvis när man skippat utelunchen, lånat boken istället för att köpa den, när man slopat sköljmedlet i tvättmaskinen eller släckte lampan.

Jag har sparat pengar utan att veta om det. Under 2018 blev det över 7000kr – bara så där.

Läs mer om Dreams

OBS! Innehållet på blackfridayeveryday.se är inte att betrakta som finansiell rådgivning! Jag tar inget ansvar för eventuella kostnader & värdeminskningar. Kom ihåg att med investeringar följer alltid en risk för att värdet både kan gå upp och gå ner. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *